Olen nainen, äiti, vaimo, tyttö, isosisko, keskisisko, pikkusisko, kävelijä, etsijä, opettaja, oppilas, tytär, kirjoittelija, hauturi, kasvattaja, avantouimari, nuori (35), aikuinen (35), keski-ikäinen (35), ikääntynyt (35), kokkailija, nautiskelija, kakuntekijä, kristitty, hoitaja, esteetikko, tukija, tuettava, ystävä, lukija, rukoilija, melankolikko, liikenainen, rakastaja, analyytikko, keittiöpsykologi, sohvasosiologi, maalainen, sanailija, mehtäläinen, pikkuinen, kuljeskelija, puutarhanhoitaja, pohdiskelija, matkailija, sosiaalinen erakko, omakotiasuja, empaattinen, kipeästi kiltti mutta oikenemassa, impulsiivinen, tasapainoinen, kuuntelija, pieneksi kasvamassa, intuitiivinen, koiranystävä, sukurakas, suihkufani, agilitaaja, rajanvetäjä ja tunnelmanluoja.

maanantai 27. helmikuuta 2012

Vettä, water, aqua, wasser, vatten!

Viime vuosina olen pyrkinyt tuomaan varovaisen rennolla otteella hyvinvointia edistäviä asioita jokapäiväiseen arkeen. Niin, että niistä hyvää oloa tuottavista jutuista tulisi luontevia, helppoja tapoja. Niinkuin vaikka hampaidenpesu: eihän sitä kukaan unohda.

Pysähdyin nyt vedenjuontiasiaa pohtimaan. Aina olen tiennyt ja ymmärtänyt, että vettä kannattaa juoda: se tekee keholle ja mielelle monenlaista hyvää. Kuitenkaan en juuri juo muuta kuin janooni, ja tiedän, että se on liian vähän. Miten oppisin juomaan riittävästi? Kumma kyllä, kahvit muistan keittää joka päivä eikä sen juominenkaan herkästi unohdu. Vettä vaan ei muista, vaikka sitä on helposti hanasta laskettavissa. Laatukin on mainio täällä meidän kulmilla.

Saapa nähdä, toimiiko tämä: Asettelin kauniille tarjottimelle kannullisen vettä ja sellaisen lasin, josta tykkään juoda. Sijoitin 'vesipisteen' kodissa paikalle, jossa sitä ei voi olla huomaamatta. Vesipisteellä on myös söötissä lasikipossa auringonkukansiemeniä: miten houkuttelevan näköisiä nekin ovat. Namsk.

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Ihana vinkki tuli kamulta facessa: Kun lisää vesikannuun hedelmälohkoja (appelsiinia, kiiviä, sitruunaa) tai mintunlehtiä, vesilasillinen houkuttaaah... :) Kiitti, Eila!

    VastaaPoista