Olen nainen, äiti, vaimo, tyttö, isosisko, keskisisko, pikkusisko, kävelijä, etsijä, opettaja, oppilas, tytär, kirjoittelija, hauturi, kasvattaja, avantouimari, nuori (35), aikuinen (35), keski-ikäinen (35), ikääntynyt (35), kokkailija, nautiskelija, kakuntekijä, kristitty, hoitaja, esteetikko, tukija, tuettava, ystävä, lukija, rukoilija, melankolikko, liikenainen, rakastaja, analyytikko, keittiöpsykologi, sohvasosiologi, maalainen, sanailija, mehtäläinen, pikkuinen, kuljeskelija, puutarhanhoitaja, pohdiskelija, matkailija, sosiaalinen erakko, omakotiasuja, empaattinen, kipeästi kiltti mutta oikenemassa, impulsiivinen, tasapainoinen, kuuntelija, pieneksi kasvamassa, intuitiivinen, koiranystävä, sukurakas, suihkufani, agilitaaja, rajanvetäjä ja tunnelmanluoja.

tiistai 13. maaliskuuta 2012

Telkälle pesä


Tekivät pöntön telkälle ja parille muullekin lintuvuokralaiselle.
- Eikö nuita lintujenkin koteja pidä siivota? [ajatuksella: minä en ainakaan ryhdy...] kysyin katsellen ahdistuneena 'pommin jäljiltä' -olkkariamme, sairastupavaiheen jälkeistä tilannetta.  
[tilanne meillä on kyllä usein pommin jäljiltä ilman sairastelujakin]
- Huomattavasti harvemmin kuin meidän taloa, kuului vastaus. Kerran vuodessa riittää.

Ok, pietään sitten vaan nuo lintukotokiinteistöt, jos kerran tuo raksaporukka hoitaa vuosisiivoukset. [miten rentouttava kaiku onkaan VUOSIsiivouksella VIIKKOsiivouksen sijaan]

Oma kotpuoli telkälle.

Lintujen kodeista tuli mieleeni viisas ajatus, joka on palannut mieleeni monta kertaa elämän eri vaiheissa:
"En voi estää lintua lentämästä pääni yli, mutta voin estää sitä tekemästä pesää päähäni."
On itsestäni kiinni, mihin ajatukseen tartun ja mihin kiinnityn. Monenlaisia vaikutteita risteilee jatkuvasti ympärillä. Sillä on merkitystä, minkä niistä antaa vaikuttaa itseen. Ensin on ajatus, joka voi jäädä ajatukseksi, tai sitten siitä voi myös tulla puhetta. Puheen myötä herkästi myös tekoja.

Tuo ketju toiminee sekä hyvässä että pahassa. Minusta tärkeää olisi, että osaisin olla hereillä erilaisten vaikutteiden suhteen [niiden lintujen, jotka pään yli lentävät], ja osaisin poimia vaikutteista ne, joihin ajatukseni ja toimintani kiinnitän.

Linnut laulelevat söpöisen kuuloisesti, ah. Etsivät pesää ja pesäkumppania? Se on kevät nyt! Tai kohta. [ei näy kuvissa vielä, mutta eikö se riitä, että kuuluu...?]

Kuvaan pääsi myös pihalla käyskentelevä kissapossunausteri. ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti